De albacore tonijn (Thunnus alalunga) stamt uit de familie van de makreelachtige vissoorten. Albacore tonijn zwemt in alle zuidelijke centrale wateren tot op een diepte van 600 meter. Albacore heeft grote ogen en heeft een lang gerekt lijf dat een lengte van 140 centimeter kan bereiken met een gewicht van 60 kilogram. Kenmerkend is de lange vin op haar zijde. Dit exemplaar is afkomstig uit de wateren van Tahiti dat is gelegen in de Pacific. De kwaliteit van de tonijn in dit gebied is zeer hoog. Opvallend is dat de filet mooier rood gekleurd is dan elders in de wereld. Verreweg de meeste albacore filet is licht roze van kleur en wordt daarom ook wel oneerbiedig seachicken genoemd.
Vangsttechniek
De albacore uit Tahiti wordt hoofdzakelijk bevist met de pole & line (haken en lijnen). Dit is een zeer selectieve vismethode met vrijwel geen bijvangst door het gebruik van speciale C-haken. Bovendien passen de vissers in Tahiti de Ikijime toe. Dat is het direct doden na vangst door een stalen pen in de kop van de tonijn te drukken om vervolgens de vis direct in ijswater te koelen.
Bereidingswijze
De albacore heeft een matig vetgehalte, de filet is wat zachter en milder van smaak dan andere tonijnsoorten. De tonijn wordt steeds populairder en heeft zijn weg gevonden in de internationale keuken. Wij bakken, grillen, roken, stomen of frituren de albacore het liefst, maar rauw eten kan ook.
Levering
Om de kwaliteit van de tonijn te garanderen zullen wij de tonijn, wanneer deze niet vers en onbevroren te leveren is, aanbieden uit onze -60 graden shockfreezer. Dit garandeerd u de beste kwaliteit. Mocht u hier bezwaar tegen hebben of meer informatie over willen dan verzoeken wij u hierover voorafgaand aan de bestelling telefonisch contact op te nemen
Wij trachten de bestelde hoeveelheid, afhankelijk van de voorraad zo veel mogelijk aan 1 stuk te leveren. Hierover kunnen wij echter geen garanties afgeven
Product | |
---|---|
Per 100 |
|
Energy (kJ/kcal) | 429 / 101 |
Total fat | 0.7 g |
saturated fat | 0.2 g |
Carbohydrates | 0 g |
of which sugars | 0 g |
Proteins | 23.7 g |
Salt | 0.12 g |