0
0
Verse tonijnsoorten
Yellow fin tonijn
Bluefin tonijn
Big eye
hamachi, yellowtail, kingfish, bonito
Albacore tonijn
Overige verse vis
sushi vis
bakken, braden en grillen
stoven en koken
Tonijn en sushi conserven
Tonijn bewerkingen
superieure aanvullende producten
Beefstreet.nl
Wagyu A5
Dry aged Holstein
Black angus
0

Black angus Bavette

€11,90
Eenheden in product: 100 gram
hoeveelheid
Gelieve te kiezen
Geschatte levertijd
Ophalen: over 5 dagen
Op voorraad
Productgegevens

Een bavette is een smakelijke steak die afkomstig uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Dat is de buikwand van de koe en wordt ook wel flanchet genoemd. De vang is werkvlees. Het heeft veel moeten werken gedurende het leven van de koe, zoals het beschermen van de organen in de buik.

Black Angus is de naam van een runderras dat halverwege de 19 e eeuw in Schotland is voortgebracht. Het is eigenlijk een afgeleide van de Aberdeen Angus. Deze zijn er in het rood (Red Angus), maar het overgrote deel is zwart (Black Angus).

De Schot Hugh Watson begon met het fokken van de Aberdeen Angus runderen. De allereerste runderen waren verschillend van kleur. Ook hadden sommige hadden hoorns en andere niet. Hugh Watson had destijds een voorkeur voor de zwarte stier en besloot deze voort te planten. Hier ontstond de Black Angus rund.

Een Black Angus koe kenmerkt zich door de zwarte huid. Het heeft korte poten en geen hoorns. Het vlees bevat over het algemeen een mooie vetmarmering. Dit heet ook wel intramusculair vet. Het zorgt ervoor dat de spier soep blijft. Vetmarmering in het vlees zorgt ervoor dat het vlees mals is.

Deel dit product met je vrienden
Black angus Bavette
Share by: