De Picanha, oftewel het staartstuk van de Black Angus is één van de barbecue favorieten . De Picanha heeft een mooie vetlaag aan de bovenkant die als je hem licht insnijdt vaak wordt bestrooid met zout voor een geweldige smaakbeleving. Een fijne structuur en ontzettend veel smaak.
Black Angus is de naam van een runderras dat halverwege de 19 e eeuw in Schotland is voortgebracht. Het is eigenlijk een afgeleide van de Aberdeen Angus. Deze zijn er in het rood (Red Angus), maar het overgrote deel is zwart (Black Angus).
De Schot Hugh Watson begon met het fokken van de Aberdeen Angus runderen. De allereerste runderen waren verschillend van kleur. Ook hadden sommige hadden hoorns en andere niet. Hugh Watson had destijds een voorkeur voor de zwarte stier en besloot deze voort te planten. Hier ontstond de Black Angus rund.
Een Black Angus koe kenmerkt zich door de zwarte huid. Het heeft korte poten en geen hoorns. Het vlees bevat over het algemeen een mooie vetmarmering. Dit heet ook wel intramusculair vet. Het zorgt ervoor dat de spier soep blijft. Vetmarmering in het vlees zorgt ervoor dat het vlees mals is.