0
0
Verse tonijnsoorten
Yellow fin tonijn
Bluefin tonijn
Big eye
hamachi, yellowtail, kingfish, bonito
Albacore tonijn
Overige verse vis
sushi vis
bakken, braden en grillen
stoven en koken
Tonijn en sushi conserven
Tonijn bewerkingen
superieure aanvullende producten
Beefstreet.nl
Wagyu A5
Dry aged Holstein
Black angus
0

Bluefin Akami

€16,50
Eenheden in product: 100 gram
Hoveelheid
Gelieve te kiezen
Op voorraad
Productgegevens

De verse blauwvintonijn ( Thunnus thynnus ) wordt "gekweekt", beter gezegd, vetgemest. Het achterste deel van de blauwvintonijn bevat Akami en Chu. Akami, wat in het Japans 'rood vlees' betekent, is het binnenste deel van de lendenen dichtbij het bot. De belangrijkste kenmerken zijn de rode kleur en de intense smaak. Chu betekent "medium zachtheid" vanwege het vetgehalte. Het is het buitenste deel van de lendenen, dichtbij de huid, en wordt gekenmerkt door zijn roze kleur en zijn romigheid. De combinatie van Akami en Chu is het belangrijkste kenmerk van de blauwvintonijn, gewaardeerd door Japanse specialisten over de hele wereld. Deze dualiteit van kleuren en texturen biedt chef-koks oneindige culinaire mogelijkheden. Let op; tonijn met een laag vetgehalte heeft meer rood vlees (Akami). Tonijn met een hoger vetgehalte heeft ook meer Chu in zich.

De akami saku blokjes zijn afkomstig vanuit de rugfilet, de rugfilet is op zijn beurt weer onder te verdelen in 3 technische delen, deel 1 sekami (rugstuk bij de kop), deel 2 sekana (middenstuk van de rug), deel 3 seshimo (staartstuk van de rugzijde). Om saku-blokjes te maken, moet de tonijn eerst in filets worden gesneden. De filets moeten vervolgens in blokken worden gesneden. Saku is een Japanse naam voor klein blok. Denk aan lxbxh 40x10x3. Sakublokken worden in de Japanse keuken gebruikt om sushi en sashimi te bereiden. Saku Akami is het rode magere vlees van de tonijn, meestal gesneden uit de rugzijde van de Tonijn. Saku Akami is een volledig schoon stukje vlees zonder pees en graat. Bluefin Akami heeft een rijke en vlezige smaak met een stevige en malse textuur. Hoogwaardige kwaliteit is tevens verkrijgbaar als deze is ingevroren op -60.

Vangsttechniek
Voor het mesten gebruikt men wilde bluefin tonijn, deze wordt gevangen met de purse-seine of met de bekende tuna trap gedurende het seizoen waarin de bluefin de Europese wateren binnenkomt. Deze wilde tonijn wordt in Spanje in bassins losgelaten en gemest met makreel, inktvis en haring. Een goede kweker geeft hoofdzakelijk verse vis. Tonijn is een snelgroeiende vis als deze in ideale omstandigheden opgroeit kan deze per jaar met 60% in gewicht toenemen.

Bereidingswijze
Je kunt deze variant het beste rauw consumeren. Bakken en grillen is niet gebruikelijk.

Levering
Om de kwaliteit van de tonijn te garanderen zullen wij de tonijn, wanneer deze niet vers en onbevroren te leveren is, aanbieden uit onze -60 graden shockfreezer. Dit garandeerd u de beste kwaliteit. Mocht u hier bezwaar tegen hebben of meer informatie over willen dan verzoeken wij u hierover voorafgaand aan de bestelling telefonisch contact op te nemen

Wij trachten de bestelde hoeveelheid, afhankelijk van de voorraad zo veel mogelijk aan 1 stuk te leveren. Hierover kunnen wij echter geen garanties afgeven

Product
Per 100 (g)
Energy (kJ/kcal) 467 / 110
Total fat 0.82 g
saturated fat 0.12 g
Carbohydrates 0.06 g
of which sugars 0 g
Proteins 25.58 g
Salt 0.31 g
Deel dit product met je vrienden
Share by: