0
0
Verse tonijnsoorten
Yellow fin tonijn
Bluefin tonijn
Big eye
hamachi, yellowtail, kingfish, bonito
Albacore tonijn
Overige verse vis
sushi vis
bakken, braden en grillen
stoven en koken
Tonijn en sushi conserven
Tonijn bewerkingen
superieure aanvullende producten
Beefstreet.nl
Wagyu A5
Dry aged Holstein
Black angus
0

Hamachi tonijn

€18,50
Eenheden in product: 100 gram
hoeveelheid
Gelieve te kiezen
Op voorraad
Productgegevens

De Seriola Quinqueradiata of beter gezegd de Japanse Hamachi behoort tot de meest exclusieve makreelachtigen. De Japanse Hamachi zwemt in de wateren rond Hawaï en van Japan tot aan Korea. Dit exemplaar wordt maximaal 150 cm groot met een gewicht van 40 kg, beduidend kleiner dan haar grote broer de Australische variant; de Seriola Lalandi. Uiterlijk heeft deze vis een groene bovenzijde uitlopend naar een zilverachtige buikzijde. Ook heeft deze vis een geel/goudkleurige streep van kop naar staart. Het grote verschil met haar broer is dat deze vis donkere verticale strepen op haar flank heeft. Dit is alleen zichtbaar als de vis leeft en zich onder water bevindt. Opmerkelijk is dat de Japanners deze soort specifiek gebruiken om te kweken. In Japan worden verschillende benamingen gehanteerd voor deze vis. Hamachi en de grootste variant noemt men Buri. Deze benamingen geven de grootte van de vis en het vetgehalte aan. Hoe groter, hoe vetter de vis is. Het is wel zo dat de gekweekte exemplaren niet zo groot worden als de wilde exemplaren, maximaal 6 à 7 kg. Verse import is mogelijk, maar meestal wordt deze vis als diepvries variant verhandeld.

Vangsttechniek
De Japanse Hamachi wordt in bassins op land gekweekt. Als de vissen groter worden ze uitgezet in bassins in zee. Deze gekweekte variant schiet tevens kuit. De larven worden gescheiden en het proces begint weer op nieuw. Dit noemt men het ‘self sustaining’. Hierbij zijn geen larven van wilde populaties nodig om vis te kweken. Het gebruik van antibiotica is nagenoeg uitgesloten en wordt alleen in uiterste nood gebruikt als er een ziekte uitbreekt.

Bereidingswijze
De Japanse Hamachi is uitermate geschikt voor grillen en rauwe consumptie. Het hoge vetgehalte maakt dat deze vis bijzonder goed smaakt.


Product
Per 100 (g)
Energy (kJ/kcal) 610.28 / 146
Total fat 5.2 g
saturated fat 1.3 g
Carbohydrates 0 g
of which sugars 0 g
Proteins 23.1 g
Salt 0.098 g
Deel dit product met je vrienden
Share by: