1 zeebaars is ongeveer 500 gram, waarvan ongeveer 2 filets van 125 gram overblijven
Wilde zeebaars (Dicentrarchus labrax) behoort tot de luxere vissoorten maar is niet het hele jaar goed te verkrijgen. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen wordt de zeebaars intensief gekweekt. Zeebaars wordt meestal gekweekt in de maat 200/ 300 gram en 400 / 600 gram per stuk. Dit is voor de handel de meest gangbare sortering. Grote gekweekte exemplaren zijn moeilijker te krijgen, dat komt omdat de zeebaars langzaam groeit als deze de 600 gram is gepasseerd. Gekweekte zeebaars heeft over het algemeen een iets doffere huid en de vinnen zijn vaak wat afgestompt, hetgeen kenmerkend is voor gekweekte vis.
Vangsttechniek
Het kweken van zeebaars geschied vanaf het eitje. Als de larfjes eenmaal groot genoeg zijn, verplaatst men deze naar andere bassins om uiteindelijk uitgezet te worden in bassins in zee. Vaak groeien de vissen op met een overdosis medicinaal gebruik om ziekten te vermijden. Vandaar dat vandaag de dag kwekerijen zich kunnen onderscheiden met het ASC label.
Bereidingswijze
Doordat de zeebaars dagelijks vers kan worden geleverd is deze niet alleen geschikt om te bakken maar ook uitstekend rauw te eten.
Tip! Wil je het rauw eten, geef dan aan dat wij alvast de vel verwijderen.
Product | |
---|---|
Per 100 |
|
Energy (kJ/kcal) | 503 / 120 |
Total fat | 2.8 g |
saturated fat | 1 g |
Carbohydrates | 0 g |
of which sugars | 0 g |
Proteins | 23.5 g |
Salt | 0.2 g |